En amerikansk variant istället för de klassiska pepparkakorna till jul!
Instruktioner
- Krakelerade hårda, tjocka kakor. Degen bör vila minst ett dygn innan den bakas ut.
- Koka upp vatten och sirap. Häll det hett över fettet. Rör tills fettet smält. Låt blandningen kallna. Rör ner bikarbonat, kryddor och större delen av mjölet. Arbeta ihop degen.
- Täck med resten av mjölet. Låt degen stå kallt minst ett dygn. Mät upp farinet och strösocker på bakbordet.
Lägg på degen. Arbeta in sockret. Rulla ut degen till längder och skär dem i bitar. Forma dem till runda kakor.
Lägg dem på plåt och garnera med sötmandel.
Grädda kakorna i 20 minuter i svag ugnsvärme, 150 grader. Låt pepparkakorna kallna på plåten.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar