Amerikanska sirapskakor

Goda lättgjorda kakor

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 70 st

Gör så här

Blanda samman oljan och sockret i en bunke.

Tillsätt ägget under omrörning.

Rör i sirapen, kanelen och ingefäran.

Lös upp bikarbonaten i lite vatten. Rör ner lösningen i smeten. Tillsätt mjölet.

Forma smeten till små kulor (lite mindre en valnöts storlek). Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper med lite avstånd från varandra eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Strö socker över kakorna.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 10 min. Övergrädda inte.

Låt kakorna kallna på galler. De är mjuka då de kommer ut ur ugnen men stelnar när de kallnar.

Förvara dem i burkar. De går bra att frysa. Hållbarhet i frysen ca 9 månader.

TIPS! Bikarbonatet kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver. Det kan blandas direkt i mjölet. (Jag personligen tycker att de blir bäst med bikarbonat)

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Solrosolja, Strösocker, Ägg, Mörk sirap, Kanel, Mald ingefära, Vetemjöl, Bikarbonat, Garnering:
Visningar:
1795
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Sirapskakor
över 2 månader
Sirapskaka
av zonale
över 2 månader
Knapriga chokla
av Bodil56
över 2 månader
Kanel och sirap
över 2 månader
Veganska siraps
av Sysanna
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.