Amerikanska sirapskakor

Goda lättgjorda kakor

Ingredienser

1½ dl majs- el. solrosolja
2½ dl strösocker
1 ägg
½ dl mörk sirap
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
GARNERING: strösocker

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 70 st
Visningar:
1576
Sparat:
47

Gör så här

Blanda samman oljan och sockret i en bunke.

Tillsätt ägget under omrörning.

Rör i sirapen, kanelen och ingefäran.

Lös upp bikarbonaten i lite vatten. Rör ner lösningen i smeten. Tillsätt mjölet.

Forma smeten till små kulor (lite mindre en valnöts storlek). Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper med lite avstånd från varandra eftersom kakorna flyter ut under gräddningen. Strö socker över kakorna.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 10 min. Övergrädda inte.

Låt kakorna kallna på galler. De är mjuka då de kommer ut ur ugnen men stelnar när de kallnar.

Förvara dem i burkar. De går bra att frysa. Hållbarhet i frysen ca 9 månader.

TIPS! Bikarbonatet kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver. Det kan blandas direkt i mjölet. (Jag personligen tycker att de blir bäst med bikarbonat)
Dela

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av Bodil56
över 2 månader
över 2 månader
av Sysanna
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.