- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det var en angenäm överraskning att ankkött var så himla gott och mört. Kan verkligen rekommenderas!
Instruktioner
- Skala och skiva potatis, lök och vitlök i tunna skivor. Smörj en eldfast form och varva potatis, lök, vitlök, ost och grädde. Krydda med salt och svartpeppar och avsluta med ost. Gratinera i ugn på 225° ca 20-25 minuter.
- Skär längsgående snitt i skinnet på filéerna försiktigt. Krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i köttet med skinnsidan ner och bryn ca 3-4 minuter.
- Lägg över köttet i en eldfast form med skinnsidan upp, häll på fettet från stekpannan. Vänd inte på köttet under stekningen. Sätt in formen i ugnen tillsammans med gratängen de sista 10-12 minuterna. Låt köttet vila innan du skär upp det i skivor.
- Sås:
Späd stekskyn med vatten till ca 3 dl och låt koka upp. Blanda i potatismjölet utrört i vatten och låt såsen koka upp igen. Smaksätt med sherry och ev salt och peppar.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! jag lagade denna rätt igår. Kanon gott var det!!! Tack för receptet :) Kommer garanterat laga det fler gånger. Trevlig helg /Annika
Dagens middag, jättegott. Fast jag gjorde inte sherrysåsen eftersom mannen inte tycker om vin i maten, det blev vanlig gräddsås. Men köttet blev såå mört och gott, ska absolut lagas fler gånger, tack för receptet!
Vad roligt att det smakade bra!😀
Vad roligt att det smakade bra!😀