- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Oh, vad gott det blev! Så roligt när man lyckas få till det . Hoppas ni också ska gilla mitt recept.
Instruktioner
- Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det svalna på ett hushållspapper.
- Putsa filéen och skär en skåra i mitten men inte igenom.
- Blanda samman peston, baconet och mozzarellan skuren i små bitar. Bred ut röran i skåran och bind ihop filéen med hushållssnöre.
- Om ni får pestoröra över, som jag fick, kan ni med fördel frysa den och använda till ett annat tillfälle.
- Dela svampen mitt itu, skär vitlöken i tunna skivor och dela rödlöken i klyftor. Fräs samman i lite smör ca 5 min, lägg det sedan tiil sidan.
- Bryn filéen lätt och lägg sedan över den i en ugnsfast form. Stek i ugn ca 10-15 min på 225°.
Blanad samman grädde, crème fraiche, Balsamico, chilisås och kryddor.
- Ta ut formen och lägg först svampröran runt köttet och därefter gräddröran ovanpå svampen.
Sänk värmen i ugnen lite och gratinera ca 20 min.
- Ta upp köttet, ta bort snöret och skiva i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka d köttet i formen och servera med ris eller pressad potatis.
Publicerat den
27 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart gott!:-) Jag uteslöt spiskummin, men följde sen receptet. Saftigt kött och en väldigt god smak. Rekommenderas verkligen, 5+ får maten av mig.:-)
Tack snälla för ditt fina omdöme, så roligt speciellt när man fått till receptet själv.
En jättegod rätt! Jag glömde att krydda filén med salt och peppar, stod inte i receptet, och det märktes. Balsamico fikon var en verkligt god smaksättning i såsen. Den här rätten kommer jag att göra om!