Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz himmelska filé

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Oh, vad gott det blev! Så roligt när man lyckas få till det . Hoppas ni också ska gilla mitt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det svalna på ett hushållspapper.
  2. Putsa filéen och skär en skåra i mitten men inte igenom.
  3. Blanda samman peston, baconet och mozzarellan skuren i små bitar. Bred ut röran i skåran och bind ihop filéen med hushållssnöre.
  4. Om ni får pestoröra över, som jag fick, kan ni med fördel frysa den och använda till ett annat tillfälle.
  5. Dela svampen mitt itu, skär vitlöken i tunna skivor och dela rödlöken i klyftor. Fräs samman i lite smör ca 5 min, lägg det sedan tiil sidan.
  6. Bryn filéen lätt och lägg sedan över den i en ugnsfast form. Stek i ugn ca 10-15 min på 225°. Blanad samman grädde, crème fraiche, Balsamico, chilisås och kryddor.
  7. Ta ut formen och lägg först svampröran runt köttet och därefter gräddröran ovanpå svampen. Sänk värmen i ugnen lite och gratinera ca 20 min.
  8. Ta upp köttet, ta bort snöret och skiva i ca 2-3 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka d köttet i formen och servera med ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cutelillamygirl 21 augusti 2011

    Underbart gott!:-) Jag uteslöt spiskummin, men följde sen receptet. Saftigt kött och en väldigt god smak. Rekommenderas verkligen, 5+ får maten av mig.:-)

  • amoz 21 augusti 2011

    Tack snälla för ditt fina omdöme, så roligt speciellt när man fått till receptet själv.

  • gunilla65 16 mars 2012

    En jättegod rätt! Jag glömde att krydda filén med salt och peppar, stod inte i receptet, och det märktes. Balsamico fikon var en verkligt god smaksättning i såsen. Den här rätten kommer jag att göra om!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.