Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz kryddiga kycklingfilé med smörbakad nypotatis

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kycklingfiléer är ju tacksamt att göra olika rätter av, bara att släppa fram fantasin. Den här rätten blev enligt mannen/försökskaninen fullt godkänt:). Nu när den nya potatisen är så mjäll och fin, blir det jättegott att ugnsbaka den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de tinade kycklingfiléerna i fyra bitar ( 8 sammanlagt). Blanda alla kryddorna på en tallrik och vänd köttet där i. Bryn lätt runtom på medelstark värme. Lägg över kycklingen i en eldfast form. Häll av spadet på wokgrönsakerna och svampen. Fräs det ca 5 min i stekpannan. Fördela det runt köttet. Skiva mozzarellan i 8 skivor och toppa köttet med osten. Blanda grädde,soja,balsamvinäger,worcestersauce och ketjup manis och häll det runt kycklingen.
  2. Borsta potatisen ren och halvera den. Smält lite smör och häll i en eldfast form. Lägg i potatisen och vänd runt dem i det smälta smöret. Salta och lägg på ett par klickar smör till.
  3. Sätt in båda formarna i ugn på 200-225° ca 25-30 min.
  4. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.