- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här är en efterrätt för den som vill ha något riktigt sött och gott. Uppläggningen kan också bli mycket vacker - en ananasbädd överdragen med ett marängtäcke på en färgglad spegel av hallonsås.
Instruktioner
- Låt ananasringarna rinna av och lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat. Vispa upp äggvitan med 2 msk socker och citronsaft till ett riktigt fast skum.
- Riv av den yttersta delen på citronskalet och hacka nötterna. Blanda ned allt i äggvitan och vänd ned resten av sockret med långa tag.
- Lägg marängsmeten i en stor spritspåse och spritsa den på ananasen. Grädda i 225° ca 6 minuter eller tills marängen fått fin färg.
- Kör hallonen i matberedare eller mixer med vattnet. Sila såsen och smaksätt ev med socker. Lägg upp ananasskivorna på ett fat och häll hallonsåsen runtom.
- Servera utan tillbehör eller ev med litet vispad grädde. Till fest kan du servera ananasen med grädde smaksatt med punsch.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar