Ananas- och macadamiafyllningen ger ett fantastiskt saftigt kött. Denna rätt är perfekt på en bjudning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp margarinet i en stekpanna på medelvärme och fräs lök och bacon fem minuter. Lägg lök och bacon i en skål och tillsätt salvia, nötter, ananas, ströbröd och ägg. Blanda med händerna till en jämn fyllning.
- Skölj kalkonbröstet och klappa det torrt med hushållspapper. Skär ett snitt mitt på bröstet utan att skära helt igenom och öppna upp. Skeda upp fyllningen i kalkonbröstet och bind ihop med kökssnöre.
- Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna på hög värme och bryn runtom cirka fem minuter, vänd hela tiden, tills köttet är väl brynt.
- Lägg över på en plåt och ugnsstek 45-50 minuter tills gyllene och genomstekt. Slå in i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter innan snöret tas bort och köttet skivas.
Publicerat den
11 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar