Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskaka med kokosglasyr

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Saftig ananaskaka täckt med läcker glasyr som toppas med riven kokos för extra god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll av ananasspadet i ett glas (används till kakan och glasyren) Skär ananasringarna i små bitar. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen, smält smör, filmjölk samt ananasbitar och spad i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den kallna i formen.
  3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Anpassa mängden ananasspad så att konsistensen blir lagom bredbar.
  4. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.