Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasparfait med persikosås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mitt vinnande recept i Del Monte's tävling Den Moderna Klassikern...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa den krossade ananasen med en stavmixer i en skål.
  2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett hårt skum.
  3. Vispa grädden och ananasspadet till en konsistens något fastare än filmjölk.
  4. Vänd ner grädden och ananasen i de vispade äggen.
  5. Frys 4-5 timmar i portionsformar.
  6. Lägg persikohalvorna, grädden, marsalavinet och florsockret till såsen i en liten gryta.
  7. Mixa samman allt med en stavmixer.
  8. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda en minut.
  9. Tag av från värmen och låt svalna i grytan.
  10. Ta fram portionsparfaiterna cirka 15 minuter före uppläggning och servering.
  11. Lägg upp parfaiterna på assietter och gör en spegel med såsen. Garnera med rostade kokosflingor och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.