Mitt vinnande recept i Del Monte's tävling Den Moderna Klassikern...
Instruktioner
- Mixa den krossade ananasen med en stavmixer i en skål.
- Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett hårt skum.
- Vispa grädden och ananasspadet till en konsistens något fastare än filmjölk.
- Vänd ner grädden och ananasen i de vispade äggen.
- Frys 4-5 timmar i portionsformar.
- Lägg persikohalvorna, grädden, marsalavinet och florsockret till såsen i en liten gryta.
- Mixa samman allt med en stavmixer.
- Låt koka upp under omrörning och låt sjuda en minut.
- Tag av från värmen och låt svalna i grytan.
- Ta fram portionsparfaiterna cirka 15 minuter före uppläggning och servering.
- Lägg upp parfaiterna på assietter och gör en spegel med såsen. Garnera med rostade kokosflingor och citronmeliss.
Publicerat den
28 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar