Degen ska bara jäsa en gång, när snibbarna är utbakade. Jag tycker om allt med ananas i!
Instruktioner
- Smula ned jästen i en degbunke. Tillsätt litet av mjölken och rör tills jästen löst sig. Häll på resten av mjölken. Blanda i matfettet, delat i mindre bitar, sockret och det mesta av mjölet. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till en fyrkant, 45x45 cm. Vik den i 3 delar. Kavla på nytt ut degen till 45x45 cm. Dela den i fyrkantiga bitar, 9x9 cm.
- Lägg litet av vaniljkrämen på mitten av bitarna och lägg på 3 små ananasbitar på varje. Vik upp 2 av snibbarna mot mitten. Pensla lite ägg på dem innan du trycker till degen. Låt snibbarna jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
- Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö ev över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250° 5 - 10 minuter. Låt snibbarna kallna utan bakduk på galler.
- Servera dem nybakade. Frys in det som inte går åt och tina dem i 225° eller på tiningsläge i mikrovågsugn innan de ska serveras.
Publicerat den
19 april 2008
Skriv kommentar