Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anci´s Paprikastinna kycklingpanna

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett kycklingrecept maken hittade i en matblogg i vår morgontidning som har blivit en favorit här hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, ansa paprika och rödlök, dela i ca 2 cm stora bitar. Lägg allt i botten på en långpanna. Dela korven i ca 2 cm stora bitar och strö ut den i långpannan. Ringla rikligt med olivolja över allt.
  2. Strö över rikligt med paprikapulver (några msk), pressa vitlöksklyftorna över. Salta och krydda efter behag, kan även använda till exempel spiskummin, oregano, chiliflingor. Blanda runt alltsammans.
  3. Tryck ner kycklingbitarna lite här och där i blandningen och sätt in i ugnen.
  4. Grädda ca 50 minuter eller tills allt är klart.
  5. Servera det som det är eller med en god sallad, en klick yoghurt, coleslaw, en bit bröd att suga upp den fantastiska paprikaoljan som bildas i botten av. pannan.
  6. Ugn 225'

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.