Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Andalusisk biffgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna typiska spanska rätt tillagas smed grönsaker som långsamt puttrar i rödvin och en skvätt sherry. Enkelt och gott med massor av smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. Skala lökarna och skär dem i tunna ringar. Skala och borsta morötterna och skär dem i slantar. Skala rotsellerin och tärna den.
  2. Skölj och tärna tomaterna, ta bort stjälkfästena under tiden. Ta bort svålen från fläsket och strimla det fint. Skär köttet i lagom stora munsbitar.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn fläsket tills det börjar dofta. Tillsätt vitlöken, löken, morötterna och rotsellerin och fräs cirka 10 minuter, rör om då och då. Strö över mjölet och bryn under omrörning 1 minut.
  4. Hetta upp resten av oljan i en gryta. Bryn köttet väl runtom. Salta och peppra. Häll i sherry, vin och buljong.
  5. Tillsätt tomaterna och de frästa grönsakerna och blanda väl. Lägg på locket och låt sjuda svagt i 2 timmar.
  6. Smaka av grytan med salt och peppar och häll upp den i ett serveringskärl. Skär citronen i tunna klyftor och garnera grytan med citronen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.