Anders kumminkyckling med ris

En väldigt god rätt där kummin (hel brödkummin) ger en härlig smak. Denna rätt går bra att göra på annat kokt kött t.e.x rimmat fläsklägg.

Ingredienser

4 kycklingklubbor
1 gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
2 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk maggisås
2 tärningar kycklingbuljong
2-3 msk hel kummin
4 dl basmatiris
3 dl crème fraiche
1 msk olja
Salt
4-5 dl kycklingbuljong från koket
Peppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
359
Sparat:
4

Gör så här

Börja med att skölja riset väl i flera omgångar och koka upp 7 dl vatten med salt och lite olja, tillsätt riset. Låt riset småkoka i 15 min och låt svalna.
Koka upp kycklingen med allt utom paprikapulvret, cayennepepparen och maggin, låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Spar fonden.
Rensa av köttet och skär i mindre tuggvänliga bitar. Hetta upp en rymlig kastrull med ca 1 msk olja och låt kumminfröna steka i ca 1 minut i oljan.
Tillsätt 4-5 dl av kokfonden, crème fraiche, paprikapulver, maggi, cayennepeppar och kycklingen. Låt småputtra i ca 10 minuter innan du blandar ner riset. Se till att det blir en krämig sås/röra (tänk risotto)annars får du späda på med mer kokfond eller crème fraiche.
Gott att strö på finhackad persilja över.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Pomero
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader