Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anitas kalaspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man vill göra det lätt för sig köper man en färdiggrillad kyckling

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den kallt ca 1 timme. Ta undan 1/4 av degen. Kläd en pajform med resten och pricka degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen i 200 grader. Låt champinjonerna rinna av. Skölj,kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite smör en stund. Smula ner buljongtärningen, tillsätt cremé fraiche och äkta soja. Låt det puttra på svag värme en stund. Smaka av. Bena ur och skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i pajskalet. Häll svampstuvningen över. Kavla ut resterande deg och sporra ut remsor. Gör ett gallerlock av dem och lägg ovanpå. Grädda pajen mitt i ugen ca 2o minuter eller tills den fått fin färg och är genomvarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.