En perfekt förrätt som går att förbereda. Fisken kan göras redan dagen innan.
Instruktioner
- Fisk: lägg fiskfiléerna i en smord ugnsäker form. Gnid in fisken med salt och häll över anjovisspad. Låt fisken rimma i kylen ca 4 timmar
- Sätt ugnen på 100 grader. Stek fisken mitt i ugnen 25-30 min eller tills innertemperaturen är 58-60 grader. Låt fisken svalna. Ställ in den kylen. Skär upp fisken i bitar vid servering.
- Oströra: Rosta kummin i stekpannan någon minut. Vispa creme fraiche med elvisp till samma konsistens som vispad grädde. Blanda creme fraiche, ost och kummin. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta nötterna i en het torr stekpanna, lägg nötterna i lite hushållspapper eller i en ren kökshandduk och gnid försiktigt av skalet. Hacka nötterna.
- Servering: Skär fisken i ca 1 cm breda bitar. Blanda salladssorterna och vänd salladen med olivolja och balsamvinäger. Lägg fisken på knäckebröd. Doppa en sked i varmt vatten och forma ägg av oströran. Strö ev över lite extra flingsalt och vitpeppar.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar