Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserat ankbröst med svamp och svartrötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilken fest! Ett klockrent tips till denna fantastiska huvudrätt är en djup Amarone...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet. Salta och peppra på köttsidan.
  2. Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör. Lägg köttet på en plåt.
  3. Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens.
  4. Skiva svampen i tunna skivor och stek dem gyllene i olivolja och smör. Krydda med salt och peppar.
  5. Skala svartrötterna och dela dem på hälften. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Rosta pumpakärnorna i en torr panna med havssalt tills de får färg. Låt kallna.
  7. Sätt ugnen på 165 grader.
  8. Pensla ankan med glazen och kör klart ankbröstet till en innertemperatur på 56 grader. Låt vila i folie i 5 minuter.
  9. Värm på svampen tillsammans med svartrötterna i en panna.
  10. Lägg upp på tallrik och tranchera köttet.
  11. Lägg örterna i en skål tillsammans med pumpakärnorna och rippla över olja och vinäger. Lägg salladen på köttet och servera med potatispuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.