Vilken fest!
Ett klockrent tips till denna fantastiska huvudrätt är en djup Amarone...
Instruktioner
- Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet.
Salta och peppra på köttsidan.
- Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör.
Lägg köttet på en plåt.
- Lägg ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens.
- Skiva svampen i tunna skivor och stek dem gyllene i olivolja och smör. Krydda med salt och peppar.
- Skala svartrötterna och dela dem på hälften. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper.
- Rosta pumpakärnorna i en torr panna med havssalt tills de får färg. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Pensla ankan med glazen och kör klart ankbröstet till en innertemperatur på 56 grader. Låt vila i folie i 5 minuter.
- Värm på svampen tillsammans med svartrötterna i en panna.
- Lägg upp på tallrik och tranchera köttet.
- Lägg örterna i en skål tillsammans med pumpakärnorna och rippla över olja och vinäger.
Lägg salladen på köttet och servera med potatispuré.
Publicerat den
26 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar