Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst med sparrispotatis, rödvinssås machesallad med friterad sparris!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Härlig middag på tu man hand, eller i glada vänners krets.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Anka: Ruta skinnet med en vass kniv. Stek den i stekpanna salta peppra. Lägg den i en ugnsfast form In ugnen 175 grader i ca 15 min. Låt vila i 5-10 min Skiva upp i skivor
  2. Sparrispotatis: Skala potatisen dela i 2 delar, salta, lägg i en ugnsfast form. In i ugnen ca 25 min
  3. Rödvinssås: Skala löken hacka i små bitar, lök och tomatpurén fräses i margarinet lägg i mjölet rör runt, häll på vin, vatten och buljong. Koka i 10 min salta peppra ev.
  4. Skölj salladen stek sparrisen snabbt skär i 3 delar. Blanda allt i en stor skål häll på oljan salta peppra.
  5. Servera direkt

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kylle 21 januari 2011

    Detta är jättegott,lagat det två gånger sista gången var nu till nyår och blev jätte uppskattat av gästerna

  • ballena 20 februari 2011

    Vad är det som är i minikrustaderna?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.