Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anka på spett med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinationen mör anka och frisk apelsin är en kulinarisk fullträff som får det att vattnas i munnen på alla finsmakare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj en av apelsinerna grundligt och riv skalet fint. Blanda hälften av apelsinskalet med 1 msk olja.
  2. Skär bort skinnet på ankbröstet. Hacka en liten bit, 35 g, av skinnet fint och lägg åt sidan. Skär köttet i 4 cm tärningar, krydda med peppar och pensla köttet med apelsinoljan. Låt dra 15 minuter i kylen.
  3. Pressa två apelsiner. Skala apelsinen med rivet skal och de tre sista apelsinerna med kniv så att även allt det vita följer med. Dela apelsinerna i fjärdedelar och ta bort det vita i mitten. Varva apelsinklyftor och anka på grillspetten.
  4. Skala och hacka löken fint. Hetta upp resten av oljan och fräs löken tills den mjuknar. Strö över farinsocker, häll på hönsbuljong och apelsinsaft och tillsätt resten av apelsinskalet. Låt sjuda tio minuter utan lock.
  5. Fräs det hackade ankskinnet i en teflonstekpanna. Ta upp skinnbitarna, lägg i spetten och stek dem cirka åtta minuter i ankfett. Vänd dem under tiden.
  6. Blanda majsena med likör och sherryvinäger och rör ner i såsen. Salta spetten och servera dem med apelsinsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.