Kombinationen mör anka och frisk apelsin är en kulinarisk fullträff som får det att vattnas i munnen på alla finsmakare.
Instruktioner
- Skölj en av apelsinerna grundligt och riv skalet fint. Blanda hälften av apelsinskalet med 1 msk olja.
- Skär bort skinnet på ankbröstet. Hacka en liten bit, 35 g, av skinnet fint och lägg åt sidan. Skär köttet i 4 cm tärningar, krydda med peppar och pensla köttet med apelsinoljan. Låt dra 15 minuter i kylen.
- Pressa två apelsiner. Skala apelsinen med rivet skal och de tre sista apelsinerna med kniv så att även allt det vita följer med. Dela apelsinerna i fjärdedelar och ta bort det vita i mitten. Varva apelsinklyftor och anka på grillspetten.
- Skala och hacka löken fint. Hetta upp resten av oljan och fräs löken tills den mjuknar. Strö över farinsocker, häll på hönsbuljong och apelsinsaft och tillsätt resten av apelsinskalet. Låt sjuda tio minuter utan lock.
- Fräs det hackade ankskinnet i en teflonstekpanna. Ta upp skinnbitarna, lägg i spetten och stek dem cirka åtta minuter i ankfett. Vänd dem under tiden.
- Blanda majsena med likör och sherryvinäger och rör ner i såsen. Salta spetten och servera dem med apelsinsåsen.
Publicerat den
25 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar