- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hade ett recept på goda thekakor som jag läste fel i och så blev de ännu godare!
Instruktioner
- Koka ihop en havregrynsgröt av vattnet, havregrynen och saltet.
- Blanda i mjölken, smöret och torrjästen när temperaturen är runt 40 grader. Tillsätt honungen och rör om.
- Tillsätt dinkelmjölet och nästan allt vetemjöl och knåda ihop till en smidig och blank deg. Baka ut thekakorna med lite mjöl och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under duk i 30-40 minuter och grädda sedan i 250 grader 5-8 minuter eller till dess de fått fin färg.
Publicerat den
13 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oopsi daisy! Såg att jag hade tagit i l ite väl när jag skrev receptet första gången och skrivit 2 pkt jäst!! 1 pkt ska det vara!!
När tillsätts smöret??
Ska de bara jäsa en gång?