Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna-Lisas äppelsockerkaka

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Jättegod äppelkaka, recept ärvt av mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Koka upp smör + mjölk. Blanda äggsmeten med mjöl, bakpulver, vaniljsocker. Blanda ner mjölkblandningen.
  2. Häll smeten i en större sockerkaksform, typ tårtform, stoppa ner äpplena i smeten. Strö över kanel och pärlsocker.
  3. 175 graders ugnsvärme, nedersta falsen i ugnen, cirka 45 -60 min. Man får prova sig fram här.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • ingegerdb 31 juli 2008

    Helt suverän kaka! Fick omdömmet: Precis så här skall en äpplekaka smaka, var det på matklubben du hitta den här måste du betygsätta med högsta! Har testat flertalet äppelkakerecept sista tiden då vi bor första året i en trädgård full med äpplen och det här receptet slår alla tidigare prövade!

  • Farlini 12 april 2009

    Helt klart bäst!!! Den går fort att göra, fort att äta, å uppskattas av alla! Har bla gjort den så mannen fick ta den å bjuda på jobbet, Den bästa äppelkakan dom ätit, blev betyget där! (skickade då m vaniljvisp åxå;)) Ska nu göra den å ta m till svärföräldrarna. Betygen räcker inte till så det blir "bara" en 5a! ;)

  • Lisa35 22 augusti 2009

    Jättegod kaka Carin! Har precis bakat den då jag ju missa den på jobbet :-) Smakar väldigt gott!! Hälsningar Elisabet

  • pooneh 18 september 2010

    Håller med kommentarerna helt underbar, god och saftig. Har gjort många olika sorters äpplekaka men denna slår rekord;) Tack för receptet.

  • james007 5 november 2010

    En helt underbar äpplekaka som fått högsta betyg av alla som jag har bjudit den på.

  • 7201 20 februari 2011

    Kanongod.....hade inte pärlsocker så jag ringlade över ljus sirap.

  • sikaal 24 augusti 2011

    Lättbakad, jättegod! Dock fick jag ha den i ugnen i 60 min. Gubbdagisets gubbar tyckte att det var den godaste äpplesockerkaka de ätit! ;-D En stark 5:a

  • mini08 25 augusti 2011

    Otroligt god! Jag har lite kinkiga barn så jag rev äpplena och la det som en fyllning i mitten av kakan (dvs hällde på hälften av smeten i formen, la dit äppelrivet och hällde dit resten av smeten). Blev superbra! Lika god dagen efter också :-)

  • Cassiopeya 14 september 2011

    Mycket god och lättbakad äpplekaka, hade i två stora äpplen, men nästa gång tar jag ett till. Tycker det är gott med mycket äpple :p

  • cadillacgirl 29 januari 2012

    Otroligt god! men behöver vara inne mycket längre i ugnen än vad som anges i receptet.

  • carskoo 31 januari 2012

    Ja, tiden stämmer inte, mellan 50-60 min är nog mer rätt. Man får prova sig fram. Jag har varit inne och redigerat i receptet och hoppas att det funkar. Hälsn Carskoo

  • kilu 3 september 2016

    Jättegod. Kommer att göra den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.