Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna-Lisas Kålrotslåda

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta recept står i Annas Mat men finns också på DN´s sida när man söker. Här på MK finns recept på antingen kålrots- eller morotslåda, detta recept är en underbar korsbefruktning mellan de båda och ett absolut MÅSTE till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålroten, skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter.
  2. Lägg i morotsskivorna och låt koka tills allt mjuknat.
  3. Häll av vattnet och pressa innehållet i en skål, antingen med purépress eller med en stöt. Blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar. Bred ut i en smörad ugnseldfast form och strö över ströbrödet.
  4. Grädda lådan i cirka 30 minuter i 200 graders ugsvärme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.