Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anna Skippers Aduki böngryta med tabbouleh ris

 
Skriv ut

Bönor är ett av naturens underverk – rikt på B-vitamin, fibrer, långsamma kolhydrater och proteiner. Ger långs mättnadskänsla och är väldigt kalorifattigt. Adukibönor är dessutom avgiftande för kroppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av de blötlagda bönorna och tillsätt nytt vatten + en bit kombu. Koka ca 20 minuter – tillsätt 1 msk buljong. Koka ytterligare 10 minuter eller tills de är genomkokta. Hetta upp olivolja i en stor wok panna eller stekpanna. Lägg i rödlök och vårlök och låt det glaseras försiktigt.
  2. Tillsätt vitlök, chilipeppar, gurkmeja och curry och låt fräsa med någon minut. Tillsätt morötter, paprika, zucchini och låt steka ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och halva mängden slätbladig persilja, bönorna och 3 dl vatten + 1 msk buljong samt tamarindsåsen. Låt koka ca 20 minuter.
  3. Avrunda med resten av persiljan samt smaka av med havssalt och nymald peppar.
  4. Servera med tabbouleh ris alt fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.