Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas enkla chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Överraska någon med denna lättbakade och goda chokladkaka. Servera den gärna ljummen, nästan direkt från ugnen, då är den som godast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull och vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandningen, grädde, ägg och rivet apelsinskal i mjölblandningen.
  2. Häll smeten i en rund, smord bakform, 1 1/2 l. Grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den.
  3. Pudra litet florsocker över kakan och garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar. Servera kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lindepi 10 maj 2010

    Hur många grader ska ugnen vara på?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.