- Serverar: 1 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Överraska någon med denna lättbakade och goda chokladkaka. Servera den gärna ljummen, nästan direkt från ugnen, då är den som godast.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull och vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandningen, grädde, ägg och rivet apelsinskal i mjölblandningen.
- Häll smeten i en rund, smord bakform, 1 1/2 l. Grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den.
- Pudra litet florsocker över kakan och garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar. Servera kakan.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många grader ska ugnen vara på?