Annas goda fisk i ägg- och citronsås

Mina barn älskar denna fiskrätt och jag har även fått tummen upp från andra som i vanliga fall inte gillar att äta fisk.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg, fisk
Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Annas goda fisk i ägg- och citronsås

Ingredienser

Ca 400 g fryst torskfilé eller annan fisk
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1-1½ fiskbuljongtärning
2½-3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 pressad citron, ca 3 msk
4-5 ägg
Ev en persiljekvist

Gör så här

Tina fryst fiskblock om du inte använder färska filéer. Gör inget om de är halvtinade vid tillagningen. Koka äggen hårdkokta.

Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Tillsätt buljongtärning samt grädden och koka under omrörning på svag värme i ca 3 minuter, tills såsen tjocknat till sig. Smaksätt med pressad citron.

Skiva/dela fisken i bitar och lägg ned i såsen som tillsammans får sjuda i ca 10-15 minuter. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden. Lägg ned i fisksåsen och rör om så allt fördelar sig. Servera till kokt potatis eller ris med en persiljekvist.
Visningar:
4269
Sparat:
143

LIKNANDE RECEPT

Citronsås recept
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Citron och basi
av MrsC
över 2 månader
Sjörövarfisk
av anluk
över 2 månader
Torsk i ugn
över 2 månader
Laxburgare med
över 2 månader