Annas goda fisk i ägg- och citronsås

Mina barn älskar denna fiskrätt och jag har även fått tummen upp från andra som i vanliga fall inte gillar att äta fisk.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg, fisk
Annas goda fisk i ägg- och citronsås
Källa: Egen
Uppladdad av: silversara
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Ca 400 g fryst torskfilé eller annan fisk
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1-1½ fiskbuljongtärning
2½-3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 pressad citron, ca 3 msk
4-5 ägg
Ev en persiljekvist

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
3860
Sparat:
141

Gör så här

Tina fryst fiskblock om du inte använder färska filéer. Gör inget om de är halvtinade vid tillagningen. Koka äggen hårdkokta.

Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Tillsätt buljongtärning samt grädden och koka under omrörning på svag värme i ca 3 minuter, tills såsen tjocknat till sig. Smaksätt med pressad citron.

Skiva/dela fisken i bitar och lägg ned i såsen som tillsammans får sjuda i ca 10-15 minuter. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden. Lägg ned i fisksåsen och rör om så allt fördelar sig. Servera till kokt potatis eller ris med en persiljekvist.

LIKNANDE RECEPT

Citronsås recept
av ros
över 2 månader
av Jessika
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.