Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas marängrulle

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket lätt o snabb att göra o en garanterad succé på fikabordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa de 6 äggvitorna hårt. Tillsätt sockret o fortsätt vispa i ca 5 minuter. Slutligen häller du i de två påsarna marsánpulver. Grädda i långpanna på bakplåtspapper, mitt i ugnen 175 grader i ca 20 minuter. Stjälp upp marängen på en bakhandduk o låt svalna.
  2. Vispa 3 dl grädde, tillsätt 5 dl frysta bär (t.ex blåbär) o bred/klicka ut blandningen på marängen. Rulla ihop marängrullen från långsidan o skär i skivor. (Grädden o bären kommer att "klumpa" ihop sig av kylan från bären, men bli inte orolig, det bara är så) Skivor, eller för den delen, hela rullen går bra att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.