Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas nyttiga bröd

(28 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 c. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen. Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar. Grädda ca 100 minuter. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • Madden 14 september 2008

    Hej Du har många fina recept och jag älskar att baka. Jag lånar några recept av dig som jag säkert kommer tt använda senare. Såg din hälsning i min gästbok. Jag har inte varit här inne så länge ännu, så jag kollar runt mycket. tycker om Matklubben. Var på tasteline innan, men det har blivit så rörigt där;) Ha det bra och vi stöter nog på varandra igen. Jag ska också börja lägga in mina recept när jag får tid.

  • MammaIrene 29 januari 2009

    Hej! Jag provade ditt bröd igår, betyget blev väl tyvärr bara så där på detta brödet..... Man kände bikabonatsmaken så väl tyckte jag.... Synd, för det var verkligen verkligen lättbakat o jag hade väntat mig mer.... Gick att äta, mne jag kommer inte baka det igen, tyvärr... Tack ändå!

  • MajaZoya 1 februari 2009

    Jag tyckte det blev jättegott och saftigt och dessutom lättbakat. Ingen smak av bikarbonat för mig, däremot fick jag inte tag på vetegroddar så jag slängde i lite solroskärnor och det gick bra det med.

  • flisan79 8 februari 2009

    Supergott!!! Det här var ju ett kanonbröd, snabbt gick det oxå. Kommer göra det här varje söndag framöver..

  • jzw0010 9 februari 2009

    Åh så gott! Verkligen ingen bikarbonatsmak tyckte jag, däremot mycket smak av anis och fänkål, vilket jag bara tyckte var gott! Jag hade i krossade linfrön istället för fyrkorns kross och yoghurt istället för filmjölk och det gick hur bra som helst!

  • Gladan 27 februari 2009

    Mycket gott bröd. Lätt att göra också:) Hade detta recept innan så jag har provat att baka detett flertal gånger. Det här brödet bakar jag och skivar upp lägger i frysen. Tar fram på kvällen eller tina lite innan frukost.

  • kattis63 29 september 2009

    Mums! Vilket gott och lättbakat bröd. Tack så mycket för ett riktigt bra recept!/ Katarina

  • sandstromdj 6 december 2009

    Saftigt och härligt gott bröd, lättbakat! Var tvungen att byta ut ett par ingredienser jag inte hade hemma, fyrkornskross till rågkross, medans vetegroddar ersattes med pumpafrön, hasselnötter och hackade torkade aprikoser. Nu vill jag bara att det skall hållas varmt och nybakat i en evighet. :D

  • helenahiltunen 6 januari 2010

    Tack för ett supergott recept! Enkelt och snabbt! Jag hade i aprikoser och hasselnötter som någon tipsade om, det blev mycket gott! Dags att göra en ny omgång!

  • Hanna32 8 januari 2010

    Jag har bakat detta bröd i flera år; och tröttnar aldrig på det! Det är verkligen supergott!

  • Tiol 8 januari 2010

    Underbart gott och lättbakat bröd, som jag verkligen är otroligt supernöjd med. Detta går säkert att "ta lite vad man haver" i form av kross och annat. Kul också att få lite olika resultat varje gång. Jag är supernöjd, ger absolut en stark 5+ från mej, sonen i huset gillar också brödet, vilket är jättebra. Skall bli spännande att höra vad maken säger, han skall ta sig en nattamacka då han kommer hem sent. Tusen TACK för ett toppenrecept. Detta kommer absolut att bakas flera ggr. Kram//TINA

  • kaloranda 12 februari 2010

    1000-tack för ett mycket bra recept.Tom kokerskan på dagis blev impad.

  • catarina68 21 februari 2010

    Suveränt gott bröd och dessutom lättbakat! Högsta betyg!

  • fi_deli 5 mars 2010

    Blev kalasgott och enkelheten tilltalar! Kommer helt klart att baka detta igen. Fick inte tag på vetegroddar, men böngroddar gick lika bra och fyrkornskross ville Ica-butiken inte heller kännas vid så det fick bli kornkross i stället. Resultatet blev ändå jättegott och är godkänt av dottern också!

  • Smultron39 10 mars 2010

    Kan man inte baka detta med jäst, om man inte tycker om bikarbonatsmaken?

  • sussomick 11 mars 2010

    Supergott, hela familjens favoritbröd. Hade inte groddar hemma, men det gick lika bra med krossat linfrö. jag gillar att det är så snabbt att röra ihop, behöver inte knåda och kleta. direkt ner i formen och in ugnen. Tack.

  • thelonius 23 april 2010

    Otroligt gott! Helt klart en ny favorit.

  • Ariel 23 maj 2010

    Nej, det här gick inte alls hem hos mig. Brödet smakade mycket av anis o fänkål, men annars var det väldigt platt i smaken. Ingen åt av det så det blev att slänga bort när det blev mögligt. Det var synd, eftersom det annars var ett mycket lättbakat brödrecept.

  • sandraannamaria85 13 juni 2010

    Mycket gott bröd! Kommer absolut att bakas fler gånger här hemma.

  • agnethalindgren 17 augusti 2010

    Ja åh va underbart gott och barnsligt enkelt! Sätta på ugenen, röra ihop, hälla i formar, och sätta klockan. Finns ingen undanflykt som håller för att låta bli att baka eget bröd när det kan vara så här smidigt ;)!

  • Selda 9 februari 2011

    Ska det vara fullkornsdinkel eller siktat dinkelmjöl?

  • lenasj65 23 maj 2011

    Känner igen receptet från Anna Skipper i "Du är vad du äter" och hon kan ju verkligen sin sak! Har inte provat det ännu men det har ju fått så många fina kommentarer att jag bara måste! Jag älskar nyttobröd :)

  • baconegg 8 januari 2012

    Fantastiskt gott! Vi blandade i lite hackade nötter och det blev jättegott. Detta blir definitivt vårt grundrecept på bröd. Lätt att byta ut lite ingredienser mot andra. :)

  • aliice 12 april 2012

    Åhhh vad gott det var! klar femma!

  • Filippae 10 januari 2013

    Är nybörjare på att baka.. Var i ugnen ska brödet gräddas? Spelar det nån roll om man har på varmluftsfunktion eller vilken bör man använda?

  • victea 21 januari 2013

    Mycket gott. Det är det första bröd, bakat på filmjölk och bikarbonat som inte smakat som en grov sockerkaka. Tycker inte om brödkryddor, men det blev gott utan kryddor. Kommer att baka limporna flera gånger

  • MartinaLennartsson 15 april 2013

    Har gjort lite beräkningar och tänkte att folk kanske ville veta att det är 1,95kcal/g, alltså 195kcal/100g, i detta bröd. Bra grovt bröd som är väldigt lättbakat! Jag som inte är van vid att baka bröd gillade detta receptet. Tog inte med några brödkryddor och lade till lite linfrön och det gick lika bra skulle jag tro. Tycker inte om bikarbonatsmaken dock men med lite leverpastej och inlagd gurka så funkar det finfint! Vet någon om det går att få ner bikarbonatsmaken något? :)

  • Christina Wiman 11 oktober 2020

    Brödet blir gott även om man använder ingredienser som inte är ekologiska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.