Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas örtkyckling

(2 kommentarer)  
Annas örtkyckling Annas örtkyckling
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Kyckling i ugnen med goda tillbehör...allt på en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså.
  2. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över.
  3. Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
  4. I ugnen i 1-1½ tim. Tills allt känns genomstekt.
  5. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bodilla 7 september 2008

    Det här var verkligen jättegott!! Så enkelt men ändå så gott. Verkligen en trevlig rätt, saftig var den också!

  • marielotta 21 september 2009

    Hej, brukar göra ugnsrostade grönsaker, och det är ganska likt detta. Det var smidigt att laga med kycklingen med i ugnen. Barnen uppskattade inte att jag hade vin i, och jag kommer inte att göra såhär fler gånger. Jag gör kycklingen för sig och grönsakerna för sig och med en god sås till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.