Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas snabba blåbärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Jättegod paj som går lätt att svänga ihop när vännerna ringer och säger att de kommer förbi!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Skär det kylskåpskalla smöret i tärningar. Häll över det i bunken och nyp snabbt ihop det hela till en smuldeg.
  2. Häll hälften av smuldegen i en pajform. Häll över de frysta blåbären. Blanda strösocker och potatismjöl i en skål. Strö blandningen över blåbären.
  3. Häll över resterande smuldeg, strö över havregryn och ringla över lite sirap.
  4. Grädda i 225º i 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lovte 16 maj 2010

    Kanongod men tog mindre bär - 250 gram blandade blåbär och hallon. Minskade därför på mängden socker och potatismjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.