Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annebodakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här kakan är utmärkt om man råkat samla på sig många äggvitor. Den smakar så gott och doftar så trevligt när den kommer ur ugnen. Den kan faktiskt användas som efterrättskaka tillsammans med frukt. Och den kan skäras i skivor, som torkas sakta i ugnen till spröda, läckra skorpor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker. Tillsätt mald mandel, mjöl och bakpulver. Vispa vitorna och vänd ned dem i den ganska smuliga smeten, som nu blir jämn och fin - men rör inte för mycket!
  2. Smörj och bröa en 1½-litersform och häll smeten i den. Grädda i 175° ca 45 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.