- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Pajskalet blir sprött med lite bakpulver tillsatt i degen och crème fraiche gör fyllningen god och krämig.
Instruktioner
- Pajdeg:
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
- Fyllning:
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker.
3Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppelklyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar