Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annelies Färska Bärkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kaka som blir bäst med färska bär, men upptinade bär funkar också bra.

Ingredienser

Instruktioner

Rör matfettet, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägget och rör en liten stund. Blanda mjälet med bakpulvret och tillsätt detta. Bred ut smeten i en smord och mjölad form, helst med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Strö över bären och sockret. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Servera kakan ljummen med kall grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.