Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annes fläskfilé i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min svägerskas komposition som jag tiggt åt mig många gånger. En trevlig fredags- eller lördagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén från hinnor, Skär filén i ca 1½ cm skivor. Salta och peppra och bryn lätt i stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Hacka löken och paprikan grovt. Lägg över i ugnsfast form. Placera den brynta filén tätt över lök- och paprikahacket.
  3. Skiva bananerna och lägg över filén. Hacka nötterna mycket grovt och strö över.
  4. Slå grädde eller kokosmjölk över, krydda med curry och strö till sist över osten.
  5. Grädda i 220 grader i mitten av ugnen, ca 40 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera gärna med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.