Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annicas hajmalsgratäng

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En mycket lättgjord rätt som ofta uppskattas även av icke fiskälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken och dela den längs med på mitten så du får långa bitar som saltas och peppras och rullas ihop.
  2. Ställ rullarna i lätt smord eldfast form eller braspanna. Häll över vin/fiskbuljong och citronjuice. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen, 200º ca 15 minuter. (Detta kan med fördel göras dagen före. Ta vara på kokspadet.)
  3. Gör såsen enl anvisning på paketet (använd kokspadet från fisken) men uteslut smöret/margarinet. Blanda i crème fraiche och dill. Smaksätt ev med mera citron.
  4. Häll såsen över fisken. Strössla lite riven ost över. 225º, ca 15-20 minuter.
  5. Servera med kokt potatis, broccoli, gröna ärtor eller andra grönsaker du gillar. Receptet kan dubblas flera gånger. Vill man lyxa till det kan räkor och/eller crabsticks blandas i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.