Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas mexfärsgryta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God till pasta. Fungerar även i pitabröd eller till ris och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen med salt och peppar. Det behövs trots tacokryddan eftersom det blir ganska mycket sås att smaksätta.
  2. När köttfärsen är färdigbrynt, tillsätt tacokryddan.
  3. Häll i tomaterna. Vill man laga för ytterligare fler personer är det enkelt att bara ta mer tomater i. Smaken blir absolut inte sämre för det.
  4. Tillsätt majs och ananas med juice och allt.
  5. Puttra alltihop en stund och hacka löken under tiden.
  6. Tillsätt de vita bönorna, löken och creme fraichen. Låt puttra en kort stund. Inte för länge för vi vill inte att löken ska bli för mjuk.
  7. Red såsen om den blir lite för tunn. Använd mjölredning eller maizenaredning.
  8. Jag rekommenderar att servera med en stabil sorts pasta tex penne eller snäckor.
  9. Smaklg måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.