Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda än vanlig kålpudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Skär kålen i bitar och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten, ca 8 minuter. Till färsen skärs moroten i små tärningar och bryns tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Rör om till en grynig massa. Blanda sedan ner mjölet och rör ut det väl.
  2. Tillsätt tomaterna skurna i bitar, tomatspadet och kryddorna. Låt röran småkoka 10 minuter. Blanda sist ner osten och smaka av. Varva nu den väl avrunnen kål och köttfärsröran i smord ugnssäker form. Understa och översta lagret ska kål. Grädda ca 15 minuter, täck sedan ytan med ost och grädda ytterligare i 250 grader ca 10 minuter. Servera med kokt potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.