Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Korvgratäng med potatismos med purjolök i och en gratängsås på grönsaksbuljong, senap, örtkryddor och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör potatismoset först. Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar, då blir den fortare färdig Koka potatisen och häll av vattnet när den är klar. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt mjölk, Milda och lite salt. Skölj, skala och finhacka purjolök - blanda ner purjohacket i moset. Värm ugnen till 225°C.
  2. Täck botten på en smord ugnssäker form med potatismos. Skär korven i ½ cm tjocka skivor som delas på hälften till halvmånar. Lägg korvskivorna över moset.
  3. Rör ihop Milda Fraiche, buljong, senap och kryddor. Låt såsen koka upp och bred den sedan över korven.
  4. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Molgan 5 maj 2008

    Tipps: Om du inte är så förtjust i senap så rekomenderar jag att du har den vid sidan om, Som sagt en Annorlunda gratäng!

  • tina62 27 juli 2008

    Den är toppengod. Senapen tycker jag tillhör denna rätt! Även de små åt med god aptit.

  • SDMaya 26 september 2010

    God och enkel korvrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.