- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbar rätt visar också vilka kryddor som går att blanda
Omtyckt och väldigt god rätt.
Potatisgratängen som har mycket grädde och ost, blir njutbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Torka av kotletten,krydda runt om med salt, peppar, nejlika, ingefära och kardemumma.
Lägg i en ugnsform och lägg på smörklickar ställ in i ugnen
Låt kotletten få färg. Ös under tiden.Häll ca 2dl vatten i formen tillsammans med en köttbuljong tärning.
Låt steka ca 80-90 min eller använd köttermometer.
- Ta ut steken låt den vila i folie och använd allt spad från formen till gräddsåsen. Smält smör, vispa i vetemjöl och allt spad från formen. Tillsätt grädde och soya, smaka av.
- Skär potatisen tunnt och lägg ett lager i en ugnsform salta och peppra lägg på skivad purjolök hackad vitlök och rikligt med ost.
Fortsätt likadant tills formen är full. Häll över grädden ställ in i ugnen i ca 1 tim.
Känn på potatisen om den är klar.
Servera med sallad och gelé.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var jättegott det här! Jag skippade såsen, tyckte inte det behövdes. God smak och saftigt kött! Tack för ett gott matförslag! /Bodil