Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovisbakad torsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor. Tips Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Ingredienser

Instruktioner

Tina torsken. Sätt ugnen på 200˚C. Skala och koka potatisen. Lägg torsken i en ugnssäker form. Lägg ansjovisfiléerna på fisken och krydda med peppar. Blanda dillen med grädden och häll runt fisken. Salta och peppra över grädden. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter. Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten. Servera torsken med potatis och sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.