Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovispaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En annan version av Janssons.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i en form, ca 23 - 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka och stek löken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Låt svalna något. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela ansjovis och lök i pajskalet. Strö över riven ost och dill. Vispa samman ägg, crème fraiche och 1-3 tsk ansjovisspad. Krydda med salt och gärna vitpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i 200 grader ca 35 min tills fyllningen stannat. Garnera ev med mera dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.