Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovistorsk med purjoröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god fiskrätt. Lätt att tillaga och smakar fantastiskt gott! Jag har gjort den flera gånger sen jag hittade receptet och den är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Skölj fisken om den är färsk. Skär stora filéer i mindre bitar. Om du använder frusen fisk låter du den halvtina sen skär du i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg ut filéerna eller skivorna i en smord ugnssäker form och salta lite. Fördela ansjovisen på torsken. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den i ugnen. Låt fisken koka/sjuda i ugnen till den blivit vit rakt igenom. ca 15-20 minuter.
  3. Morots- och purjoröran: Skala och skölj morötterna. Skär i småbitar (slantar, sen fyrkanter). Snitta purjon på längden. Skölj noga och skiva ganska tunnt. Lägg morötterna och purjoskivorna i kokande lättsaltat vatten. Låt det koka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Sila bort vattnet och låt grönsakerna svalna. Blanda i creme fraichen och salta lite.
  4. När fisken är klar strör du hackad persilja över.
  5. Servera fisken med morots- och purjoröran och pressad potatis.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.