Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Antilopstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Magert kött som bör stekas med några skivor bacon eller späck. Mår inte bra av för lång stektid, det blir då lätt torrt. Serveras gärna i grytor med svamp eller som stek med en god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Antilop hittas lättast i saluhallar eller välsorterade livsmedelsaffärer. Säljs fryst. Antilop serveras med samma tillbehör som en vanlig stek och en god sås, gärna murkelsås. Eftersom det är ett viltkött kan man med fördel smaksätta såsen med messmör, gorgonzolaost, eller vinbärsgelé.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Lägg den otinade steken på ugnsgaller över en långpanna. Sätt in den i ugnen och låt den stå ca 1 timme tills köttet tinat.
  4. Stöt enbären i mortel och blanda med smör, salt och peppar. Klappa in steken med kryddsmöret. Lägg baconskivor ovanpå.
  5. Stick in en köttermometer i köttet. Sätt in köttet i ugnenns nedre del. När termometern visar 72 grader är steken lätt rosa inuti och när termometern visar 75 är steken genomstekt, Det tar ca 1½ timme. Tag ut steken och låt den stå till sig ca 10 minuter innan den skärs upp. Använd skyn som bildats i långpannan till såsen. Vispa ur med vatten och red och smaksätt som du brukar till en vanlig stek.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.