Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anzacs

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Jättegoda kakor som kommer från Australien och Nya Zeeland

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och farin i en bunke. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen i de torra ingredienserna. Blanda noga.
  2. Mät upp och blanda vatten och bakpulver i ett glas. Ha i blandningen i smeten och blanda snabbt ihopp. Om smeten verkar för lös nu så tillsätt lite mer mjöl. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Tänk på att kakorna flyter ut litegrann.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter. Låt dem svalna och lägg i burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.