Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinplommonkräm med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En enkel och god efterrätt som går fort att laga av kärnfria katrinplommon. Apelsinbitarna i den kalla krämen ger en frisk smak och dessutom värdefulla C-vitaminer. Premiärtestar krämen idag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp katrinplommonen i vattnet. Låt dem koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med socker.
  2. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ned potatismjölsredningen. Sätt kastrullen på plattan igen och låt krämen få ett hastigt uppkok UTAN OMRÖRNING, annars blir krämen seg. Låt krämen kallna under lock.
  3. Skala apelsinerna och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ned apelsinbitarna i den kalla krämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.