Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yellow Submarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Urläcker, föll för den direkt! Vinnare i Årets Konditor 2008 – en modern Budapest med retrosmakerna hasselnöt och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandarinmarmelad: Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Mixa mandarinklyftorna till puré. Värm purén med sockret i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och rör ner i mandarinpurén. Häll upp i marmeladen i martiniglas eller portionsformar och låt stå i kyl 2-3 tim.
  2. Budapestbotten: Sätt ugnen på 175°. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl. Blanda med potatismjöl och kakao. Vispa vitan med socker till ett fast skum. Vänd ner mjölblandningen i marängsmeten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tjock. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
  3. Tips! Dubbla eller tredubbla gärna receptet så blir det enklare att göra. Frys in det som blir över och använd vid ett senare tillfälle.
  4. Marinerade citrusklyftor: Koka upp socker och vatten. Smaksätt med likör eller juice. Skala apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem och mandarinklyftorna i lagen och ställ i kyl.
  5. Vaniljmousse: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med yoghurt och socker. Smält gelatinet och rör ner i yoghurtblandningen. Vispa grädden löst och vänd ner i yoghurten.
  6. Spritsa eller klicka hälften av yoghurtmoussen i glasen med marmelad. Skär budapestbotten i bitar och lägg på moussen. Fördela hälften av citrusklyftorna på botten och fördela resten av moussen i glasen. Ställ i kyl. Dekorera ev med tunna chokladplattor och resten av citrusklyftorna vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tildaolouise 8 mars 2009

    Det var en av de godaste desserter min familj smakat!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.