Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskakor med apelsin och lemoncurdgrädde och bär

 
  • Serverar: 90 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till Nyårsdesserten 2014 fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra. Då gjorde jag dessa som bestod av: Creme brulee dekorerad med sharonfrukt Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg vitt och poröst. Blanda ner oljan och juicen Blanda sedan vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Kavla sedan ut degen lagom tjock. ca 2-3 mm. Stansa ut cirklar eller andra valfria figurer och lägg dem över en bakplåt för minimuffins eller metallformar. Grädda i ca 175 grader i ca 8-10 minuter tills de börjar få en aning färg. Plocka av dem och låt de gärna kallna på ett galler. Fyll skålarna med grädde, vaniljkräm, glass eller som jag gjorde Lemoncurdgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.