Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i bräserad fänkål och apelsin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och kopiös rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj fänkålen, skär bort basen och lämna kvar ca 6 cm stjälk. Skär sedan stjälkarna i fyra bitar. Skölj och hacka selleri och lök. Riv apelsinskalet och pressa apelsinsaften. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och lägg i lök, fänkål, selleri och apelsinskal. Häll över apelsinsaften, salta och peppra. Låt sjuda under lock i ca 25 minuter. Tillsätt lite vatten vid behov. Skär laxfiléerna i små tärningar och stek dem i ca 7 min i en 1 msk olivolja. Blanda fisken och grönsakerna och lägg upp på ett fat. Dekorera med klippta fänkålsblad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingbrit 24 januari 2012

    Bra smakkombination! Jag ändrade lite på utförandet och hällde fänkålsröran över laxfileer som jag sen mikrade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.