Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chipotleglaze

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Receptet kommer från Jonas Borssén, som är en välkänd grillkock. Har inte provar receptet än, men det verkar gott ! Glazen kan användas till kyckling, fläsk- och kalvkött. Smaken är sötsyrlig och rökig, men med sting!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt vinäger, socker och apelsinjuice koka ihop i en tjockbottnad kastrull under ca 5 minuter. Tillsätt chipottle sauce och salt, smaka av. Rör ut maizenan i vattnet och rör ner i glazen. Låt det koka upp, ställ det åt sidan för att svalna.
  2. Pensla på glazen under de sista minuterna på grillen så att glazen inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.