- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Scones som är väldigt goda med lite ost på, t.ex. honungsfärskost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg russinen i en skål och tillsätt lite vatten eller likör. Låt dra ca 10-15 min.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en rymlig skål. Blanda därefter smöret, skuret i små kuber, med socker och apelsinskal. Blanda apelsinsmöret med mjölblandningen.
- Tillsätt hasselnötterna, de blötlagda russinen och mjölken eller yoghurten. Rör om ordentligt och dela degen i 8 bitar som du plattar till och formar till rundlar. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Garnera eventuellt med lite kanderat apelsinskal.
- Baka sconesen i ca 15 min eller tills de blivit gyllenbruna. Prova med en sticka att de är genomgräddade.
- Servera med smör och god ost och/eller marmelad.
Publicerat den
11 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar