Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och hasselnötsscones

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Scones som är väldigt goda med lite ost på, t.ex. honungsfärskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg russinen i en skål och tillsätt lite vatten eller likör. Låt dra ca 10-15 min.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en rymlig skål. Blanda därefter smöret, skuret i små kuber, med socker och apelsinskal. Blanda apelsinsmöret med mjölblandningen.
  3. Tillsätt hasselnötterna, de blötlagda russinen och mjölken eller yoghurten. Rör om ordentligt och dela degen i 8 bitar som du plattar till och formar till rundlar. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Garnera eventuellt med lite kanderat apelsinskal.
  4. Baka sconesen i ca 15 min eller tills de blivit gyllenbruna. Prova med en sticka att de är genomgräddade.
  5. Servera med smör och god ost och/eller marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.